dudek_t,
może za pomocą takiej aplikacji da się naprawić - może to faktycznie coś z płytą główną, a objawy takie same. Tu masz o aktualizacji i aplikacji do naprawy restartu
Pany...smartfon tylko do nawigacji i yanosika co polecacie? W x-komie jest goclever quantum 500 za 299zl ....tylko nie wiem czy 100zl nie dolozyc i nie kupić sony xperia e4 :roll:
Koledzy,
czy zamiast jakiegoś mp4 dla swojej córki nie lepiej kupić jakiegoś taniego smartfona? Tak za 200-250zł? Coś polecicie nie za dużego, z jakąś rozsądną pamięcią, głośnikiem i "trzymającą" baterią?
Koledzy,
czy zamiast jakiegoś mp4 dla swojej córki nie lepiej kupić jakiegoś taniego smartfona? Tak za 200-250zł? Coś polecicie nie za dużego, z jakąś rozsądną pamięcią, głośnikiem i "trzymającą" baterią?
Jeśli priorytetem jest słuchanie muzyki, to żaden smartfon nie sprawdzi się, bo nie ma takiego z "trzymającą" baterią.
MP4 będzie najpraktyczniejsza.
A ja odradzam kupowanie telefonów LG, szajs nieprzeciętny. Mój do niedawna flagowy G3 ma popękaną obudowę z boku w paru miejscach od noszenia w futerale w kieszeni. :twisted:
Samo się nie popękało. ;-) Po tym, jak w sąsiedztwie moich dłoni Sony C6603 rozpękł sobie dotyk tak, że przestał reagować na paluchowanie jakiekolwiek, przesiadając się na LG G3 uzbroiłem telefon w etui CASE-MATE TOUGH (póki jeszcze był cały i sprawny). Teraz nowy telefon nie ma takich problemów, pomimo tego, że miał okazję podjąć już kilka samobójczych skoków z dłoni na podłoże w tym także betonowe, bardziej doniosłych od tego, którego nie przeżyła nieuzbrojona Zetka.
[ Dodano: Sro 29 Lip, 15 01:13 ]
PS. Koszty naprawy C6603 dają do myślenia: dotyk do Xperii S w ASO 299PLN z wymianą, dotyk do Xperii Z w ASO 1199PLN z wymianą. Wymiana dotyku w Zetce kosztuje więcej, niż nieużywane egzemplarze na allegro, wzięte z promocji operatorskiej. Nie ma to jak mieć komórkę Słony...
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
robreg, teściowa ma jakąś budżetową Nokię dotykową na Symbianie i upierdzieliła róg wyświetlacza. Wymiana kosztuje tyle co nowy w sklepie, nie na allegro. Ale skoro dotyk chodzi to teściowa śmiga na nim
Dzisiaj przetestowałem taki - HAICOM. Dla Lumii 635 jest w sam raz, tylko ze względu na pochylona szybę przednią telefon zamocowany w poziomie. Ale jest bardzo poręcznie. Uchwyt zamocowany w samym rogu przy słupku - bardzo mało zasłania - ze względu na mocowanie w poziomie, można go przylepić bardzo nisko.
Nie ma ramion bocznych naciskających przyciski Lumii i można podłączyć ładowarkę samochodową. Brak mechanizmów (ząbków, kółek itp.) co może daje sporą żywotność. Telefon wsuwa się - a trzyma go odchylana (sprężyna) zapadka górna.
(...)
A jaki uchwyt na szybę polecicie do Lumii 635?
(...)
...Taki.
Kosztuje grosze, na szybie trzyma się świetnie, nie klekocze jak mój poprzedni uchwyt...
Jest niewielki. Jak nie wożę telefonu, to nie zasłania widoczności.
Prosty, jak budowa cepa. Działania nie trzeba tłumaczyć.
...Może wygląd na to nie wskazuje, ale to zadziwiająco mocna i stabilna konstrukcja.
Poprzednio używałem pancernego uchwytu, dokładnie takiego:
Smatrfon trzymał się pewnie, ale jeśli akurat nie używałem nawigacji pusty uchwyt klekotał, co strasznie mnie denerwowało...
Teraz nic mi nie hałasuje, a pusty uchwyt nie zasłania mi tyle szyby co poprzedni.
Za te pieniądze, moim zdaniem, warto wypróbować...
Jeszcze jedna zaleta, jeśli ktoś używa etui z klapką (np. moja Żona używa), albo bardzo grubej gumowej obudowy (kiedyś kupiłem sobie taką), to nie musi tego ściągać z telefonu.
Uchwyt z klipsem bez problemu to złapie i będzie pewnie trzymał.
Mój poprzedni uchwyt już sobie z tym nie radził.
Komentarz